Design livet ditt – Del 1

Design livet ditt – del 1. Hvor ofte har du tatt deg tid til å evaluere og tenke over om livet ditt er slik du virkelig ønsker at det skal være? 

Mens du reflekterer mer over disse spørsmålene kan vi se på to områder som vi alle kjenner til.

Vi fulgte planen!

Når vi skal bygge et hus eller skifte ut kjøkkenet ville vi aldri bare kjøpe inn noen materialer og starte arbeidet uten en plan.  Vi ville aldri satt i gang dette uten en svært nøyaktig plan. Vi har et mer eller mindre klart bilde av hvordan vi vil at det ferdige produktet skal se ut.  Fagpersoner, arkitekter og håndverkere utarbeider 3-D bilder og detaljerte plantegninger.  Planene til slike arbeider er så klare, tydelige og spesifikke at vi kan se det ferdige resultatet før vi har begynt på jobben.
I en slik plan vil det gå klart frem hva vi skal starte med.  Hvert eneste steg inntil huset eller kjøkkenet er ferdig fremkommer.  Når vi sammenligner det ferdige produktet med planene er vi som oftest veldig fornøyd, men langt fra overrasket over resultatet.  Vi fulgte planen!

Du følger planen som er lagt!

Du skal på ferie til utlandet.  Du skal reise sammen med familien eller noen venner.  En av de første oppgavene blir å finne et reisemål som alle har lyst til å reise til. Du sjekker steder dere har vært før, snakker med de andre om hva de tenker.
Når du har funnet reisemålet starter jobben med å få på plass mange viktige detaljer slik at ferien blir slik man ønsker; hotell/leilighet, flybilletter, leiebil, stedets aktivitetstilbud, utflukter, sjekke utløpsdato pass, reiseforsikring, transport til og fra flyplassen osv.
En slik feriereise gjør seg ikke selv!  Du planlegger logistikken rundt turen i detalj, slik at når dagen kommer for avreise er du rimelig trygg på at dette kommer til å bli en fin ferie.  Du følger planen som er lagt!

Gir deg positiv energi

Felles for begge eksemplene over er at det legges en plan basert på et klart mål.  Med litt hjelp og egeninnsats får du et bedre og bedre bilde av dette målet.  Du setter aldri i gang arbeidet med husbygging eller skifte av kjøkken før du har et krystallklart bilde av det ferdige produktet med tilhørende detaljerte plantegninger!  Du ville vel heller aldri pakke kofferten, reise til flyplassen og kjøpe en billett på et eller annet fly og se hvor det tok deg. Du planlegger turen nøyaktig og vet nøyaktig hvor du skal.
Målet vekker en masse positiv energi i deg og du er villig til å legge ned masse arbeid og økonomiske resurser for å realisere og oppleve målet!

Lev det livet du ønsker

De fleste av oss reflekterer tidvis over hvordan vi har det, men vi tar oss sjelden tid til å evaluere og planlegge livene våre.  Vi har nok med jobb, familie, fritidsaktiviteter, venner osv. Det går som regel i ett fra morgen til kveld.  Store deler av veien og målet blir til fra dag til dag, uke til uke og måned til måned.

Vi tenker vi har det greit som vi har det for vi lever i et av verdens beste land å bo i.  Vi har så mange valgmuligheter, sikkerhetsnett og mange forutsetninger for å få et godt liv for oss selv og våre nærmeste.  For mange er nok dette riktig.  Vi er heldige som bor i Norge! Selv i verdens beste land å bo i viser det seg at mange ikke lever det livet de hadde håpet på eller sett for seg.  Ofte kommer slike tanker frem når vi opplever motgang, utfordringer, konflikter og vanskelig valg vi må ta. 

Ville det ikke være spennende og fornuftig å bruke den samme fremgangsmåten på våre egne liv som vi bruker på hus, kjøkken, feriereiser osv?

I neste nyhetsbrev vil du se to viktige ting du kan foreta deg for å gjøre varige endringer i livet ditt! Meld deg på for nyhetsbrev nederst på websiden så vil du få motiverende og nyttige artikler.

 

DELE innlegget