Tro på deg selv når ingen andre gjør det!

Du har kommet dit at du har bestemt deg for å gjøre noen endringer i livet ditt.  Du skal gå ut av din komfort-sone og realisere noen av dine mål og drømmer.  Du er topp-motivert for å lykkes og du har bygd opp mot og motivasjon over tid for å sette planer ut i livet. Da skjer det! 
Isteden for et sikkerhetsnett av støtte begynner personer som står deg nær og så frø av tvil om dine planer og om dine evner til å gjennomføre dette.

De fleste av oss kan tåle skepsis og kritikk fra personer som vi ikke kjenner.  Når dette kommer fra de som kjenner oss aller best og betyr mye for oss kan det bli vanskelig.
Vi har kjempet mot vår egen innebygde kritiker og nå vekkes den til live igjen ved at de nærmeste setter oss på prøve.

Når du skal følge dine drømmer og sette dine planer ut i livet, må du være forberedt på å gjøre det trass i tvil og skepsis fra andre og fra deg selv!  For å beholde troen på deg selv må du jobbe med dette hver eneste dag!

Her får du 3 forslag til øvelser for å utvikle troen på deg selv når ingen andre gjør det.

1. Beskytt deg selv med et arsenal av positivitet

I tidlig fase av data programmering på 90 tallet var det et uttrykk som het «Søppel inn gir Søppel ut».  Det samme gjelder for oss mennesker.  Hvis du stadig lar deg påvirke av negativitet, tvil og skepsis fra andre vil troen på det du prøver å få til og troen på deg selv forvitre.
På den annen side vil troen på deg selv, dine drømmer, mål og planer endres radikalt ved å beskytte deg selv med et skjold av positivitet og optimisme. Du må reprogrammere din indre dommer og bestemme deg for hvor mye andre personers mening skal påvirke deg.

Lag dine egne rutiner for å styrke troen på deg selv.

  • Vær bevisst på dine sterke sider og sider du trenger å utvikle
  • Visualiser jevnlig dine drømmer og mål
  • Les bøker, artikler osv som motiverer deg
  • Lag deg en liste med sitater som inspirasjon
  • Ha jevnlige samtaler med en coach/mentor/veileder for fokus, perspektiv og motivasjon

Aksepter at du antagelig ikke vil klare å endre personer du jobber med eller som står deg nær. Du kan velge å omgås folk som er løsningsorienterte og støttende.

2. Motiver deg selv ved andres feilsteg

Før de ble legender og genierklært har mange opplevd tilbakeslag og feilsteg. De har vist at dette kan motivere og være læring på veien mot mål og drømmer.

Albert Einstein – Hadde vanskeligheter med å uttrykke seg og lesevansker som barn. Hans foreldre fryktet at han ikke var som andre barn.  Lærere beskrev han som mentalt svak, usosial og fjern i sine latterlige drømmer. 

Babe Ruth – Han tygde tobakk og drakk whisky i 8 års alder.  I 1918 hadde han rekorden for antall home runs.  Samme året hadde han også rekorden for antall strikeouts.

Brødrene Wright – De krasjet sine 2 første fly før de gjennomførte over 700 vellykkede flyvninger med de 3 flyet.

“ Ingen er perfekte. Hvis du ikke kan akseptere å gjøre feil, vil du heller ikke lykkes!»

3. Ro ned din indre kritiker!

Ekstern støtte forsvinner om du ikke har troen på deg selv og dine drømmer, mål og planer.  Din egen indre kritikker er sjelden direkte, men fremkommer som tvil, skyldfølelse, skam eller utilstrekkelighet. For å hindre at din indre kritikker får for stor makt må du trene opp dine evner til en konstruktiv og støttende indre dialog.

  • Minn deg selv på hva du har fått til og lykkes med i livet. Tenk over de følelser, utfordringer og tankesett du måtte jobbe med for å lykkes.
  • Identifiser dine styrker. Hva er jeg god på?  Hvilke egenskaper har jeg som jeg kan trekke på?
  • Fjern deg fra katastrofe-tenkningen! Frykten for at vi mislykkes kan paralysere oss.  Fokuser på mulighetene og det vil åpne seg en løsningsorientert holdning til utfordringer som dukker opp underveis.

Å få anerkjennelse fra andre er verdifullt og motiverende.  Allikevel er det vårt eget ansvar å utvikle troen på oss selv.  Om du er i et miljø som ikke er med på å bygge opp deg og det du tror på er det tid for å designe et mer støttende miljø for deg selv.

Selvrespekt og troen på deg selv er viktig. Still opp for deg selv slik du stiller opp for andre mennesker rundt deg!  Du vil fort se at andre mennesker ønsker å være sammen med slike som deg!

Courage is contagious. When a brave person takes a stand, the spines of others are stiffened.

Become a possibilitarian. No matter how dark things seem to be or actually are, raise your sights and see possibilities - always see them, for they're always there.

Do not judge me by my success, judge me by how many times I fell down and got back up again."

DELE innlegget