Sannheter som kan påvirke livet ditt

Det er overraskende lett å miste fokus på viktige og sentrale ting i livet. Hektiske dager og rutiner har en tendens til å sette hjernen på autopilot.

Når ting ikke går som planlagt kan det være et tegn på at du har mistet fokus på hva som virkelig betyr noe.  Fokus på noe av det mest fundamentale i livet kan være vanskelig særlig når de minner deg på at du er på vei i feil retning. 

Flere av livets fundamentale sannheter trenger vi alle å bevisstgjøre oss selv med fra tid til annen.  Her er noen som du kan merke deg når du har behov for litt påfyll i en hektisk hverdag og ting ikke går som du ønsker.

1. Å gjøre feil kan være fundamentet til suksess

Feilsteg gjør vi alle.  Når du velger å se på feil som erfaring og læring vil du kunne bruke dette til å se nye løsninger og nye veier mot dine mål.  Det får deg til å tenke annerledes, se utenfor boksen og finne løsninger du har oversett.

"The real test is not whether you avoid this failure, because you won't. It's whether you let it harden or shame you into inaction, or whether you learn from it; whether you choose to persevere."

2. Å være aktiv og opptatt er ikke det samme som å være produktiv

Mange rundt oss er opptatt med daglige gjøremål. De løper fra møter til møter, svarer på mailer, mobilsamtaler osv.  Det som virkelig betyr noe for deg må du ha laserfokus på om du ønsker å lykkes.  Det kan være seg barna dine, familien, helsen din eller et mål du har på andre områder i livet ditt.  Du har de same antall timer i døgnet som alle andre – Sørg for at du bruker dine timer produktivt på det som betyr mest for deg!

3. Du lever det livet du har valgt

Livet du lever i dag er et resultat av de valgene du har tatt frem til nå. På samme måte vil valgene du tar fremover påvirke hvordan livet ditt blir.  Ta ansvar for livet ditt og gjør beslutninger basert på dine kjerneverdier og det som betyr mest for deg i livet.  Ikke la andre avgjøre hvordan livet ditt bør være!

We can let circumstances rule us, or we can take charge and rule our lives from within."

4. Frykt for å feile er den viktigste kilden til anger

På slutten av livet er det ikke feilene du gjorde som smerter, men de mulighetene du ikke turte å ta!  Følg drømmene dine og ikke vær så redd for å ta sjanser for noe som betyr mye for deg!

5. Selvrespekt kommer innenfra

Når din grad av lykke og livskvalitet baseres på å sammenligne seg med andre og hva de måtte mene om deg vil du ikke ha kontroll på din egen skjebne. Ikke la andres meninger og suksesser ta fra deg det du selv er stolt av. Stå opp for deg selv og det du står for basert på dine verdier og det som betyr aller mest for deg. Husk å ta andres meninger om deg med en klype salt; Du er aldri så dårlig eller så god som folk sier!

6. Livet er kort

Når vi mister noen som har stått oss nær er det vanlig å få et annet perspektiv på livet.  Det minner oss om hvor takknemlig vi bør være og noen av våre utfordringer blir ikke så viktige.  For mange går dette perspektivskiftet over etter en stund og man er tilbake til hverdagen der man tar livet for gitt. 

Minn deg på fra tid til annen at Livet er kort og vær mer bevisst på det du kan være takknemlig for i livet ditt.

7. Endring er uunngåelig – omfavne det

Endringer skjer for alle mennesker.  Noen endringer aksepterer vi lett, mens andre skaper skepsis og frustrasjoner. Bruk endring som en måte å utvikle deg selv på. Alle har vi godt av å bli utfordret nå og da. Endringer kan få oss ut av komfortsonen. Vi vokser og utvikler oss ikke når vi holder oss kun til det som er komfortabelt.

"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years."

DELE innlegget