Leveregler til motivasjon

Vi har alle noen leveregler vi følger.  Noen av dem fremkommer naturlig som eks smile når du går forbi en fremmed eller når du håndhilser på noen for første gang. Andre leveregler må vi utvikle over tid til de blir en naturlig del av oss.
Her er noen leveregler som du muligens allerede har som en naturlig del av deg.  Hvis ikke kan du se om noen av disse kan være noe du kan ta inn og utvikle på din måte.

1. Livet er 10% hva som faktisk skjer og 90% hvordan vi velger å reagere på det som skjer!

Alle opplever vi utfordringer og motgang.  Vi har et valg på hvordan vi velger å reagere på det som skjer. 

Sørg for at du bruker tid og  energi på det som du kan gjøre noe med!  Ikke bruk tid og energi på det du ikke kan kontrollere!

“It is not what happens that determines the major part of your future. What happens, happens to us all. It is what you do about what happens that counts.”

2. Gi mer enn du mottar!

         Gleden over å gjøre en forskjell for andre ligger naturlig for de fleste av oss. Sørg for at du deler av din tid, kunnskap og ressurser på områder du føler du kan.

“The challenge is not to be perfect… it’s to be whole.” — Jane Fonda

3. Ikke lov for mye, men lever mer enn forventet!

I alle deler av livet kan det være smart å være forsiktig med å love mer enn du tror du klarer.  Det er en fantastisk følelse av mestring og glede om du overleverer.  For mottagere og omgivelsene sier dette mye om deg som person når du overgår forventninger.

4. Sørg for å gjøre ting skikkelig første gang!

På noen områder i livet kan vi gjøre ting enkelt og uten å legge sjelen i utførelsen. Mange har opplevd at det kan føre til at vi må gjøre jobben på nytt eller bruke tid på gjentagende vedlikehold.  Gjør det til en vane at gjør ting skikkelig første gangen slik at det varer.  Dette vil lett smitte over på flere områder i livet ditt.

Become a possibilitarian. No matter how dark things seem to be or actually are, raise your sights and see possibilities - always see them, for they're always there.

5. Keep it simple, stupid (KISS)!

Når ting blir vanskelig og utfordrende har vi en tendens til å over-komplisere og fokusere på det som er vanskelig. Trekk pusten og ta en fot i bakken for skifte perspektiv på det du opplever.  Noen ganger kan det lønne seg å dele det vanskelige opp i mindre deler og forenkle saken for å se nye muligheter og løsninger.

6. Skill mellom jobb og privatliv!

Jobb når du jobber og ta fri når du har fri. Om disse to rollene i livet ditt mikses om hverandre kan det skape utfordringer som påvirker negativt.  Ved å holde de adskilt vil du kunne fokusere mer på kvalitet i begge rollene.

7. Gjør mot andre det du ønsker andre skal gjøre mot deg!

I både arbeids- og privatliv vil dette være en leveregel som vil gjøre deg til en attraktiv person å jobbe med, være sammen med og leve med.

8. Hold deg i bevegelse, lek og fortsett å drømme!

Dette skaper en dynamikk som må til for å få ut ditt fulle potensiale på flere områder i livet ditt.

9. Jobb for å leve – ikke lev for å arbeide!

Når du ser tilbake på livet ditt som 80 åring vil du høyst sannsynlig ikke angre på at du burde ha brukt mer tid på jobben din.  De fleste av oss vil nok angre på de viktige tingene i livene våre som vi ikke fikk tid til eller valgte å ikke prioritere.

10. Lær deg å sette pris på ubehagelighetene ved endring!

Endringer på ulike områder i livet kan oppleves som ubehagelige.  Vi har en tendens til å holde oss til det vante og trygge.  Utfordre deg selv ved å skifte perspektiv du velger å se endringer fra og se om det kan åpne seg nye muligheter.

“I used to say, ‘I sure hope things will change.’ Then I learned that the only way things are going to change for me is when I change.”

DELE innlegget