Hva er dine mål og drømmer?

De aller fleste har mål og drømmer for fremtiden, men et svært lite antall mennesker velger å nedlegge arbeidet med å realisere dette. Noen frykter å bli skuffet, at det ikke kommer til å skje, at de har ikke det som skal til for å realisere dette osv. De aksepterer livet som det er, tar det som det kommer og fortsetter livet med trygge og realistiske forventinger.

Mange tipper Lotto, Eurojackpot mm med en drøm og håp om en gevinst som kan endre livene deres.  Da vil nye mål og drømmer kunne realiseres!   Mang en tipper har visualisert hvordan livet ville bli med en saftig utbetaling fra Norsk Tipping. Da er det ikke grenser for hva som skal realiseres.

Hvor mye betyr det for deg?

Mål og drømmer kan være små og store.  Det som er avgjørende er at det betyr mye for den det gjelder.  Det må bety så mye at man er villig til å gjøre en jobb for virkeliggjøring.

Mål og drømmer kan surre rundt i hodet i lang tid før man velger å skrote tankene eller å gjøre noe med det. Denne prosessen er en berg- og dalbane.  Man forestiller seg det positive og får en opptur før man får en nedtur etter å ha tenkt på det vanskelige og problemene som kan oppstå. Dette er en helt naturlig prosess som alle opplever. 

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.

Komfortsonen

Menneskesinnet er innrettet slik at det vil motsette seg all endring som skal foregå i ukjente territorier.  Komfortsonen er en personlig trygghetsavdeling vi alle har som skal passe på at vi holder oss til det trygge og vante. Tanker som «Dette får du ikke til», «Du kommer til å mislykkes», «Du er ikke god nok», «Du er for gammel», «Hva kommer andre til å si når du feiler» osv.  For mange betyr det mye hva andre mennesker måtte mene, særlig de nærmeste. 

Her gjelder det å jobbe med seg selv! 

Inspirasjon vs Desperasjon

Endringer man ønsker å gjøre i livet kommer enten av inspirasjon eller desperasjon.  Når man ønsker endringer uten at man må er det en inspirasjonsbasert endring.

Endringer man MÅ gjøre er ofte en desperasjonsbasert endring (eks tap av jobb, tap av inntekt, sykdom osv).

Uansett vil både inspirasjon og desperasjon være til stor hjelp og gi nødvendig motivasjon i prosessen.

Den viktige gnisten

Når du har fått en ide/tanke på noe du vil endre eller et mål eller en drøm som surrer rundt i hodet starter en viktig jobb. Se for deg hvordan det vil se ut når dette er realisert med det mest optimale resultatet.  Skriv ned punkter, tegne og visualisere for å gjøre dette bildet så tydelig og gunstig som mulig for deg. 

Målet er å gjøre dette bildet av målet og drømmen så tydelig og motiverende at det skaper en gnist i deg. Denne gnisten kommer du til å trenge som motvekt i kampen mot din komfortsone, negative tanker, problemstillinger og utfordringer.  Det er denne kampen som avgjør om du skal igangsette arbeidet mot målet/drømmen eller om du lar være.

Underbevisstheten din vil også jobbe uten at du tenker på det.  Den sørger for at hjernen fanger opp informasjon og ideer 24/7 i alt du opplever, leser, hører, ser og tenker.  Hjernen din vil virke som en radar der oppdraget er å merke seg informasjon som kan relateres til dine mål og drømmer.

Dine verdier

Hvis målet og drømmen er viktig nok for deg vil den avspeile noen av de viktigste verdiene dine eller det som betyr aller mest for deg.  Still deg selv noen spørsmål som f.eks.:

Hvorfor er det viktig for meg å realisere dette?

Hvilke verdier i livet mitt er det som blir etterlevd?

Hvilke konsekvenser vil det ha om jeg ikke realiserer dette?

Forskning viser at realisering av mål og drømmer fundert på en egenmotivert visjon og egne kjerneverdier har vesentlig større sjanse for å bli realisert.

Mestringsfølelse er veien til suksess!

Vi mennesker er på noen områder enkle individer.  Ting vi lykkes med har vi en tendens til å ville fortsette med. Når du nå har et klart bilde av hva du ønsker å få til og det harmonerer med verdier du verdsetter er det klart for å sette i gang med plan og konkrete oppgaver. 

Noen sliter her fordi de setter i gang med for mange og ambisiøse oppgaver.  Det er viktig at du tar det trinn for trinn. 

Start med oppgaver som gir deg mestringsfølelse og at du lykkes.  Det kan være å snakke med noen som har fått til det du prøver på eller som kan gi deg litt råd og informasjon.  Hver gang du lykkes og kan krysse av for oppdrag utført vil det gi deg en følelse av mestring og økt motivasjon. Da vil du også stå bedre rustet til å prøve deg på mer omfattende og tøffere oppgaver på veien mot målet.

Du trenger ikke å ha alle trinn på plass i veien mot målet eller drømmen.  Du har en retning, du vet hvor du skal, og veien blir til mens du går. 

"Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step."

Hva er dine mål og drømmer?

Du kan lese flere artikler på min webside https://coachingresonance.no/

DELE innlegget